Volledig scherm
ANP

3,5 miljoen aan claims wegens Merwedebrug

GORINCHEM - Ondernemers hebben al voor 3,5 miljoen euro aan schadeclaims ingediend wegens de sluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem vorig najaar. Dat heeft Rijkswaterstaat woensdag bevestigd na berichtgeving door BNR.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat meldde dat inmiddels 49 gedupeerde bedrijven een verzoek om een vergoeding hebben ingediend. De schadeclaims druppelen nog altijd binnen. Bedrijven hebben nog bijna vijf jaar de tijd voor het vragen om compensatie.

De Merwedebrug ging op 11 oktober dicht voor zwaar verkeer nadat er haarscheurtjes in de draagconstructie waren ontdekt. De transportsector had grote last van de afsluiting; vrachtwagens moesten omrijden. Begin december ging de brug weer open voor zwaar verkeer.

  1. Hardwell opent Twitch-kanaal met spectaculair optreden op enorm eSports-toernooi

    Hardwell opent Twitch-ka­naal met spectacu­lair optreden op enorm eS­ports-toer­nooi

    BREDA - De Nederlandse DJ Hardwell heeft een eigen Twitch-kanaal (een site waarmee je onder andere games kunt livestreamen) geopend. De 29-jarige Bredanaar vierde die gelegenheid met een speciaal optreden tijdens de Intel Extreme Masters, een van de grootste eSports-toernooien ter wereld, dat werd gehouden in de Poolse stad Katowice. Tijdens dat toernooi speelden de beste pro-gamers ter wereld in diverse games om in totaal 650.000 dollar aan prijzengeld.