Volledig scherm
© afp

Verstappen bovenaan in tweede training, maar ook motorproblemen

Max Verstappen is in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland bovenaan geëindigd. De Nederlander reed een rondje op de Hockenheimring in 1.13.085, een baanrecord.

Nabeschouwing

Daarmee verbeterde Verstappen zijn prestatie uit de eerste training, toen hij als derde eindigde. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo was toen het snelst. De Australiër kwam in de tweede training niet verder dan een dertiende tijd, maar hij hoeft zich toch niet te focussen op een snelle ronde dit weekeinde vanwege zijn gridstraf. Ricciardo is daardoor vooral op zoek geweest naar de ideale raceafstelling.

Vooraf was de verwachting dat het circuit van Hockenheim vooral de Ferrari's en Mercedessen zou moeten liggen, maar Red Bull is in beide trainingen bovenaan geëindigd. Daar komt nog bij dat er een grote kans op een regenbui is tijdens de kwalificatie, waardoor Verstappen zomaar zou kunnen verrassen.

Slecht nieuws was er ook voor de Nederlander. Een halfuur voor het einde van de training moest Verstappen zijn sessie afbreken, omdat zijn Renault-motor rare geluiden maakte. Met nog drie minuten te gaan kon Verstappen toch nog even de baan op voor een testronde.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Met nog drie minuten te gaan is de wagen van Verstappen gerepareerd en komt hij toch nog de baan op.

Verstappen heeft veruit het minste aantal rondjes gereden: 14. Zijn concurrenten zitten zonder uitzondering boven de 30. Vettel reed zelfs al 40 rondes.

Formula 1 on Twitter

The frustration of being top of the time sheets but stuck in the garage... #GermanGP #F1

Negentien coureurs rijden op dit moment op de baan op zoek naar de ideale raceafstelling en het gedrag van de banden. Alleen Max Verstappen staat binnen, vanwege de motorproblemen.

Verstappen zette de boordradio open om het team mee te laten luisteren. Nadat hij de pitbox in komt, stapt hij gelijk uit. Het lijkt einde sessie voor de Nederlander.

Verstappen komt dan ook gelijk weer naar binnen. De motor klonk inderdaad niet goed.

Oei. Over de boordradio geeft Verstappen aan dat hij een 'raar geluid' hoort als hij van het gas gaat of terugschakelt.

Met nog dertig minuten te gaan is Verstappen weer op de baan verschenen. De Nederlander rijdt op de softband en zal op zoek gaan naar de raceafstelling.

Fernando Alonso gaat ondertussen rond in 1.14.836. 'Goed' voor de zeventiende plek. Voor beide Williamsen en zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne. Het loopt totaal niet bij McLaren.

De kans dat Verstappen deze training als snelste afsluit is behoorlijk aanwezig. De coureurs zullen zich zo focussen op een afstelling voor de race.

En Verstappen scherpt dat baanrecord weer aan door een uitstekende derde sector: 1.13.085. Slechts 0.026 sneller dan Hamilton!

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas verbreken het baanrecord met een 1.13.111 en 1.13.190.

Ze zijn daarmee twee tienden sneller dan Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen nestelt zich achter Verstappen op de derde plaats met een ronde van 1.13.427.

Vettel is nipt sneller dan Verstappen met 1.13.310. Het verschil is slechts 0.046 en dat terwijl de Duitser op de snelste band rijdt.

Vettel rijdt voor de eerste keer vandaag op de ultrasofts. Gaan we nu de snelheid van de Ferrari zien?

Daniel Ricciardo komt voor het eerst in deze sessie naar buiten.

Verstappen versnelt en gaat het snelst rond van iedereen met 1.13.356. Hij doet dat op de softband.

De Red Bull is vooral snel in de eerste en derde sector.

En Verstappen zet zijn eerste tijd van de tweede training: 1.13.982 en daarmee komt hij op een derde plek terecht. Iets meer dan een tiende achter Vettel en vijf honderdsten achter Räikkönen.

Max Verstappen is bezig aan zijn outlap.

De kans op regen in Nederland is zo goed als nul procent, maar in Duitsland is de verwachting dat het gaat regenen tijdens de kwalificatie!

Vettel klokt de snelste ronde: 1.14.700.

Alleen de Mercedessen en de Red Bulls zijn nog niet op de baan geweest.

laad oudere berichten